mor&far

nu har de anlant till amerikatt,min alskade mor&far, om 1v ar de har i atlanta,brunbranda och fina efter en vecka i sunny florida.I miss u paron,see you soon!


and it goes on and on and on

sjukstuga hos familjen hela denna vecka. boysen har akt pa forkylning igen. tycker knappt dom hinner bli friska fran en det ena innan dom blir sjuka igen, galet!
sa veckan har varit lugn, vi har spelat spel,gosat lite,byggt massor med lego och bara tagit det lugnt. idag har dom anda varit sa pas pigga sa vi tog oss en liten cykeltur bort till Maja & hennes trollunge. i vanliga fall brukar inte cykelturerna bli sa langa for de sma liven,sa idag gav vi oss for forsta gangen ut pa en langkorare,hor och hapna sa gick det bra utan skrik och gnall!
nu blir det snart helg,skooont,inga storre planer pa g, den som lever far se helt enkelt!


Viva Las Vegas

jag ar inte den uppsatsskrivande bloggaren, daremot ar maja det, sa ni som vill veta exakt vad vi hade for oss i vegas far kika in pa majas blogg for en utforlig uppdatering. minemale.blogg.se/supernanny
men en liten kort resumee kan jag val kraffsa ner...

landade i Vegas runt 2 tiden i torsdags eftermiddag, val motta av de enarmade banditerna pa flygplatsen. tog oss via shuttle(med varldens drygaste chauffor) till varat hotell, Luxor, pyramiden. installerade oss lite och tog oss en walk pa stripen. blev sen en finmiddag pa hotellet bestaende av Mc Donalds uppe pa rummet. nar jag senare borjade entra partymoodet fick Majsan den stackarn migran, sa torsdagskvallen avslutades i sang halv 10.

fredag morgon vaknade vi av att regnet slog mot rutan,Halla we are in the desert!!!men inte hanga lapp for det inte, vi tog det lite piano,sen promenerade vi runt och utforskade staden lite. Kollade in nagra av de stora hotellen, vad sags om att ha 2 lejon i lobbyn pa MGM?It only happens in Vegas! Vi tog oss ett litet break i Paris och drack en liten uppfriskande margarita pa 1,5 L. 

Pa kvallen gick vi pa en mycket trevlig show. Thunder from Downunder. Ett hopplock av heta karlar importerade fran Aussie, dansanta och lattkladda,exakt vad vi var ute efter.
efter det gick vi ut och svangde vara lurviga pa ett par olika stallen och stupade sen i sang frammat smatimmarna.

i lordags vaknade jag pigg som en larka, alkoholen var som bortblas,dock inte i majas sargade kropp som inte tyckte om mig nar jag borjade hoppa i sangen och fora lite for mycket oljud vid 9tiden. till slut fick jag upp henne och vi begav oss ut i vegas livet igen, borjade dagen med en champagne brucnh,mycket gott. tror nog vi drack upp hela veckokonsumtionen for resturangen! efter det satte vi oss i solen och tittade pa manniskor och drack nagra ol, mycket gott och trevligt. strosade runt lite och begav oss sen hemmat for lite aterhamtning. slog sedan pa stort och at en finmiddag. akte sedan vidare till en fran club dar majsan blev klampad pa tarna sa besoket blev inte sa langt, hem till pyramiden igen for ett skobyte och sen ut till Laxen. dar var det party like a rockstar, bokstavligt talat. helt plotsligt blir alla tokiga och mitt i smeten av dansande manniskor star nan tomte vid namn Criss Angel som tydligen ar magiker och har nan show pa Luxor. Dar star han och kastar grejer pa folk, vips stracker jag ut min lilla nave och vacklar upp vad det nu ar...Och dar, i min vanstra hand haller jag en $100 Sedel!!!!  Min lycka var total!!! Sa vi partajade vidare som om det inte fanns nagon morgondag.

i sondags packade vi ihop vara pinaler och begav oss hemat till verkligheten...en mycket lyckad helg och vart vartend korvore som spenderats.
nu ar det sjukstuga har hemma igen, aldrig hinner dom bli friska innan nan ska bli sjuk igen...



What happens in Vegas....

stays in Vegas....


Happy Bday Fanny Banny

Grattis pa fodelsedagen min kara granne och livskamrat Fanny!

Idag har varit sista arbetsdagen infor januaris hojdpunkt! en lugn dag med inte alltfor stora anstrangningar. den varsta anstragningen idag var nog att tvatta och sen forsoka lista ut en bra packning,vilket jag ar ganska dalig pa...

Helgens kommande schema for intresserade:
8,25 rullar volvon nerfor uppfarten, ca 8,28 svanger jag upp pa Majas uppfart, baxar in en lagom rund under fotterna Maja (hon forvantas ta sig ett jarn till frukost).
9,30 ca flygplats, incheckning,sakerhetskontroll.
10,00 uppsoker namaste bar....
12,05 har forhoppningsvis hittat till ratt flight som sedan tar oss smartfritt til VIVA LAS VEGAS!!!!!!

---------> in i dimman!!!!!

Och alla oroliga, sarskilt farmor & farfar, jag ska 1, inte ga hem utan skor pa kvallen for att da tas som en eskortflicka, 2 halla koll pa mitt glas, 3 ha KUUUUL : )

vad ska ni mina kara vanner,ovanner,familj & bekanta roa er med i helgen?


Later my friends!


en ny president med en ny battre tid pa ingang

sa var presdent eden svuren av Baracken, den storsta hojdpunkten var ju att han sa fel! Yes,han ar mansklig aven han! tror att det blir bra med ett nytt styre och forandring i detta knasiga land.
lag kvar i sangen hela formiddagen och kollade in presidentvakan, rubbade lite pa de vanliga rutinerna men ack sa skont det var!
resten av dagen har gatt som smort, snalla barn,lite arenden, lite fotbollstraning med boysen och en promenad till vagarbetet for att kolla pa maskiner. M ar ungefar som min kara bror var i denna alder med dessa maskiner hit och dit, det ar buldozer,bobcats,gravmaskiner hit och dit!

Ikvall har Majsan och jag utrattat lite nodvandigheter infor avresan mot LAS VEGAS pa torsdag, alkoholhaltiga gladjeamnen ar inhandlade, clear eyes aven sa. resvaskan borjar fyllas och som vanligt aker det mesta ner for att se vad som ar bast for dagen!
Denna lilla weekend resa vi ska ivag pa ar sa valfortjant, som vi har slitit i januari maja och jag (i r o n i n ar ganska hog) sa behover vi lite avkoppling fran barn & familj, lite aterhamtning med f e s t!!!! Ooooh sa bra det kommer bli!


Morsning och goodbye


5 ars kalas


Jag ar readan i mitt esse

Lordag kvall hemma i Duluth, barnvaktandet har gatt bra och nu ligger de sma gryna i varsin sang och snarkar gott, antagligen somnar jag nog in har i soffan snart ocksa innan A kommer fran Celine dion konserten, fuskis!!!
Igar bjod Maja och jag med oss de 2 skolpojkarna fran Rome pa hockey. Innan blev det pizza,som vi langta efter hela veckan, en riktigt hockeykvall,bara olen som saknades.
Thrashers hade det lite tungt och lag under med 3-0 efter forsta perioden. Men jag hangde inte lapp for det och trodde pa mitt lag och slog vad me de andra om att de skulle vinna med 4-3.
Och redan sahar 5 dagar innan Vegas resan tar fart har jag lyckas pricka in formen i mitt gamblande. Efter 2 spannande perioder sa vann ju saklart Thrashers, med 4-3!!!! det badar gott, jag hor redan den enarmade banditen spotta ut pengar sa jag inte orkar bara hinke langre.... Dromma kan man ju alltid gora : )



Trygghet

Ar det nan dar hemma som brukar kolla pa tv programmet COPS? Ni vet det dar dom filmar poliser som foljer efter brottslingar o.s.v? Ofta ofta ofta visas inslag fran Atlanta, tidigare har jag kan att det ar ju trots allt ganska avlagset, men nu....Nu hander det grejer har borta.
Kansliga och extrem oroliga lasare kan ju sluta lasa vid denna punkt och latsas som om det regnar....

I borjan nar jag kom hit sa "varnades" vi for vissa omraden som inte var bra att aka igenom sjalva pa kvallen, att vi inte skulle aka ner till mallet sent pa kvallarna och ga pa bio. Senare fick vi hora om nagot "gang" som drog runt i varat omrade och gjorde inbrott lite har och var.
Dock har det varit ganska lugnt pa dessa fronter senaste manaderna men igar satte jag nastan frukost juicen i halsen nar A berattade om att 2 killar blivit ranade och pistolhotade haromkvallen vid hockeyrinken, denna ligger ca 5 min ifran oss. eftersom vi ar vid rinken nastan 1 gang i veckan med killarna, dock pa dagtid, sa kanns det ju anda lite freaky...

Idag berattade N om att en polis varit nere vid deras traning och snackat lite och berattat om hur laget ser ut har i vad jag trodde var, trygga, Duluth...Tydligen har det under senaste veckan varit 5 liknande pahopp med vapen inblandat.

Detta ger ju en sjalvklart en liten funderade, vad fan ar det som hander? Jag trodde jag var nagorlunda trygg har,inte skulle jag behova oroa mig for att ta en promenad utanfor omradet,nej nej nej! men nu ar det dags att sparra upp ogonen och vara pa sin vakt! Verkligheten blir mer och mer bisarr for var dag som gar!


Sa ikvall har Maja och jag suttit och skramt upp varandra nar vi vanade vid M's basket, sa nu vagar jag inte sova ensam nere i kallaren langre, ska ta min kudde och flodhast under armen och fraga om jag far dela sang med H inatt...


Jag sager bara, It's America!


kusin louise

Jag tanker pa dig sotnos, hoppas du mar mycket battre snart!!!!
LOVE


Feel good

Aterigen en ganska lugn dag i nannyverksamheten, hela eftermiddagen spenderades utomhus tillsammans med boysen. Jag far sa mycket frisk luft sa jag vet inte vart jag ska ta vagen,dessutom borjar jag kanna mig lite vaderbiten om kinderna, hoppas hoppas hoppas pa en nice solbranna snart. okej, vanta en sisadar 3 manader,men anda.
Kvallen har Majsan och jag spenderat ihop, med en skal popcorn (och en grapefruit for trakmajas del), Mama Mia med sing along versionen och varsin polkagris som mikrofon. Man blir ju sa forbaskat glad av den filmen, helt otroligt bra den ar. Sa har har vi suttit,nedkrypna i min sing, sjungandes hellre an bra tillsammans och diggat gamla ABBA Hits, kan ju knappt bli en battre tisdagskvall.


friluftsdag

nu sitter jag har nydushad och nerbaddad i sangen och ater lite pa en polkagris fran kusinerna,TACK, klockan ar inte ens 8 men skont ar det!
denna lediga mandag har maja och jag spenderat som friluftsdag. vi borjade med ett svettigt och hart kickboxningspass med traningshitler pa morgonen, tog oss en dush pa gymmet och begav oss sedan mot dagens utflyktsmal, stone mountain,ett berg som en stor sten. matsacken var nedpackad (Tack Maja for det),solen sken, vara stackars ben var sega efter traningen men vi begav oss med stora kliv upp mot toppen. en liten vandring pa en halvtimme ungefar,lagom langt och hogt. nar vi natt toppen fikade vi och begrundade utsikten. promenaden ner gick ju betydligt lattare an den uppfor.
val i bilen var vi lite rastlosa och funderade ut kommande aktivitet for dagen. ett langt tag lutade det at shopping, men da det ar dags att dra at svangrammen var det inte nagot vidare alternativ. sa vi beslot oss for att aka lite skridskor. tog oss hem en snabbis for lite energi intag, sen mot rinken dar aven N och boysen var. jag visade maja mina gamla isprinssskonster och hon var tro det eller ej makta imponerad. kande ju dock av att kroppen borjar narma sig 22 och att man int ar lika gracios som nangang under -90talets glans dagar.

Kul har vi iaf haft denna mandag, och det kunde inte bli battre nar jag fick prata med 2 av mina underbara basta vanner dar hemma, om ni bara visst hur mycket jag saknar er och onskar att jag fick krama och pussa pa e,ni ar bast!!!




Nostalgi

Okej,ska sanningen fram sa akte jag faktiskt inte til gymmet kl 5 imorse, otrigt vad dalig karaktar man kan ha! men nar klockan ringde efter alldeles for mycket vridande och vandande sa kande jag bara att jag ville ligga kvar i sangen,sagt och gjort lag jag kvar och meddelade maja som egentligen inte verkade misstycka.
nar jag val sen kom upp softades det lite,H & jag forsokte oss pa att spela wii, efter lite frukostintag tog A boysen till frisoren och jag utrattade lite arenden till A som skulle pa babyshower idag, detta amerikanska fenomen!!!
Vid lunch packade jag in oss i den nytvattade och skinande rena Volvon och begav oss pa lunch date med Maja och hennes lillknodd. Blev lite mexikanskt och efter det begav vi oss till lekparken denna soliga fredag. Eftermiddagen flot pa och de 2 hart arbetande nannysarna satt i solen och glassade och kastade ett oga da & da pa barnen som klarade sig alldeles utmarkt utan mer vuxet sallskap.
Nar klockan narmade sig 5 snaret och vi inser att vi spenderat de senaste 3,5 h i parken kande vi att det var dags att packa ihop oss, dock till protester fran kidsen som ville fortsatta leka...Inte var dag de vill vara ute!

Fredagsmys blev det vid hemkomst med lite pizza och sen Sunes Jul,jag lag dubbelvikt pa golvet och skrattade, helt sjukt roligt! Akte sedan over en snabbis till Maja och sallskapde henne en stund,vi kikade pa Bert avsnitt och annu mer skratt och nostalgi fran barndomen kom,kuuul!

Kort och gott,en helt underbart bra fredag, I'm happy!


LOVE


I'm N O T a wimp!

Influensan ar pa vag att sla till,sa enligt A ar det bast att jag vaccierar mig.Jag som aldrig ens haft flunsan och som dessutom avskyr sprutor... Men sagt och gjort, ikvall tog jag med mig min standige foljeslagare Maja so fick agera handhallare och akte till apoteket och fick mig min lilla spruta i armen. Min trogna van holl mig hart i handen men jag marke inte ens att indiern stack nat i armen pa mig! Kanske har min sprutfobi gatt over och kanske ar jag ine sa blodig som jag trott och kan satsa pa en framtid som sjukskoterska anda?

Nu ska jag hoppa i sangen och sova, vackarklockan ar stalld till 04.45 (!!!!!!!!!) ja,det ar sant medmanniskor! Imorgon bitti ska det tranas i ottan,endast for Majas skull. Strike star pa schemat kl 05,30. Man skulle ju kunna tro att jag ar helt fran vettet..ska sanningen fram ar jag nog det ocksa!

So long my friends!

Veeegas Baby!!!!

Annu en bra dag i mitt fartfyllda nannyliv, lite arenden, storstadning av bilen,lite bus&lek med boysen. Vadret har dock varit scitzofreni pa hog niva, solsken, hagelstormar, kastvindar om vartannat.

Majsan och jag gjorde aven finishen infor las vega tripen idag, flygbiljetter och hotellet,som jag ar mer an nojd med at jag hittade, ar nu bokat och klart,bara invanta avresedatumet, men 2 v gar ju fort!

barn barn barn och ater barn

det ar sa mina dagar ser ut. det ar barn nar jag vaknar, det ar barn nar jag ater,det ar barn nar jag gar pa toa,det ar barn nar jag tittar pa tv och det ar barn nar jag gar och lagger mig.och i stort sett dygnet resterande timmar ocksa.
det ar underligt egentligen nar man marker hur de forandras hur snabbt de svanger i humoret...men det som forbryllar mig mest ar varfor inga syskon kan halla sams? okej, til att borja med kanske min kara bror och jag inte vart de mest exemplariska syskonen, hatkarleken har varit stor genom arens lopp! men varfor? vad ar det som gor det sa? att syskon alltid ska retas,vara battre an den andra,eller braka med varandra?

de forsta 2 dagarna denna vecka har varit bra, jag har njutit och varit riktigt glad over att fa vara har med de sma trollungarna. igar tog jag med mig the brothers till ishallen, pa med full hockeyutrustning,benskydd,armbagsskydd,hockeybyxor,handskar & H ska sjalvklat ha malvaktsbenskydd och plock & stot. men nar det kom till damasker sa jag stopp och belagg,dar gick min grans!
idag har det sprungits flera varv runt huset,badats i poolen med maja & V&W, lagats pannkakor och mysts.


the men in my life!

2009

nu ar det vardag igen,mycket skont maste jag saga. ordentliga rutiner med barn,arbete och traning. majsan och jag tog oss an ett mordarspass imorse med traningshitler,och nog marktes det att man inte satt sin fot pa gymmet pa 2 veckor,men nu bli det andring och storsatsning infor beach 2012!
nu satsar vi fullt ut pa 2009 och framtiden har en del riktigt roligt att bjuda pa, om 17 dagar  beger Majsan & jag oss till Las Veeegas,ett litet aventyr utover det vanliga nanny livet ar aldrig fel, om 25 (30) dagar befinner sig mor & far (den otroligt klumpiga klantskallen) sig pa ratt sida atlanten och efter lite glassande i florida kommer de och besoker mig i ATL,niiiice!
Varen har nog lite mer smatt och gott att bjuda pa tror jag,och tur ar val det,for desto snabbare kommer det ga tills jag ar redo for hemresa.

Tack for namnsdagshalsningarna,ni fa som kom ihag det ; )
LOVE

New York New York


RSS 2.0