Happy Halloween : )



en unna mig sjalv dag

denna vecka har varit fylld till bredden, H den lilla stackaren akte pa krupp i tisdags efter en vecka med streptokocker, sa nu har aterigen varit hemma. min egentid har inte infinnit sig sa mycket sa idag nar jag val fick chansen for lite tid for mig sjalv tog jag den.
klippte antligen mitt trollruffs och fick det ordentligt stylat med resultat som hollywood lockar,om jag anda kunde lyckas med det sjalv.... sen tog jag mig till nagelsalongen och fixade tanaglarna, I was in heaven! fotbad,massage,allt! helt underbart. sa nu ar jag fit for fight infor helgens bravader.

ikvall tog majsan och jag med oss V&W pa den efterlangtade Cheetah Girls konserten,smatjejerna uppskattade det mycket och majsan och jag rockade loss ordentligt.

Imorgon blir det trick or treat.

Love

helgens bilder



Killarna bakar pizza, fredag kvall
Lordags utflykt i skogen med picknick
Sjukt goda cupcakes: )
Supernannys by day
Polis polis potatisgris
Sotnosarna
Varldens grymmaste efterratter
Supernannys by night

helgen

i fredgas var nastan alla barn 100% igen efter en liten svang av streptokocker, tack och lov har jag klarat mig ifran detta. vill ju helst inte behova ga till doktorn nar jag ar har,sa forbannat krangligt.
A unnade sig lite shopping pa e.m/kvall sa jag bakade pizza ihop med grabbarna, utsokt var det,nastintill.
sen blev det lite filmtittande och popcorn i soffan innan A kom hem och Linnea kom over for att kolla annu en film med mig. Dock ar jag ju jakligt dalig pa att kolla pa film och med ca 1 timme kvar sa hade jag somnat sa vi vet fortfarande inte hur filmen slutat eftersom jag var tvungen att lamna tillbaka den igar...

Igar tog A&jag med oss killarna ut pa en liten utflykt i skogen, nagot man inte alls gor pa samma satt som hemma. Har kan man inte ga ut nar det ar mindre an 20 C och lite blasigt. Men en perfekt hostdag var det igar sa vi packade matsack och begav oss ut och mysigt var det.
Pa eftermiddagen gjorde kidsen i ordning sig for det arliga fall partyt pa omradet dar alla samlas och ater massa gott, leker lekar o.s.v...
Majas och min plan var att socialisera oss en liten stund men sen ta den dagliga vandan till gymmet, men cupcakesen tog over varan tid och nar det sen nalkades pizza kunde vi ju knappast ga darifran....sagt och gjort blev vi kvar och trock i oss nagra pizzaslices i vara redan fulla magar och gymmet kunde vi ju glomma i detta tillstand.

eftersom vi skulle spendera kvallen med froken Gatu och inta en planerad middag fick maja och jag avlagsna oss till slut och vila vara ganska fulla magar innan vi kunde aka till varan favoit resturang,J Alexander. Blev en lang trevlig middag med god mat och en grym efteratt,eftersom efterratts magen alltid ar oppen ; )
Efter middagen var tanken att vi skulle besoka en Country Bar, men Maja som var chauffor kvallen till ara foreslog en danskvall pa pure,sa vi styrde kosan dit i stallet och spenderade nagra timmar dar. Blev ganska tidigt hemgang och det var skont. Vi satsar stort tills nasta helg i stallet, Halloween.

Imorse lag jag i sangen och velade om jag skulle folja med familjen  pa Disney on ice, till slut tog jag mitt fornuft till fanga och bestamde mig for att folja med pa min lediga dag. Mysigt var det iaf och jag fick se lite mer av ATL, dock var det ju sadar...
Nu ska jag snart fa i mig lite mat och sen avsluta sondagen pa basta satt pa gymmet,ett hard benpass star pa schemat, sen avslutning med relax i bubbelpoolen och angbastu,me like!


mhmhmhm!!!!

A kom just hem och forgyllde min regntunga eftermiddag med en halloween pumpa och min favorit choklad fran lindt.
Till mig, for att hon uppskattar det jag gor!
Detta varmde!


sagt&gjort

barn kan ju vara sa himla fina & underbara, medans nasta sekund te sig som djavulen sjalv.
M brukar lagga en hel del fina ord om andra manniskor,och ibland inte sa fina ord.

Nedan foljer nagra exempel:

M vander sig mot mamma och sager: "Mamma,jag aaaalskar dig", tittar sedan pa mig och sager "men inte dig".
Idag i bilen pa vag hem fran skolan tittar han pa min nya sjalv och fragar "vems ar det?" "min"svarar jag, "vilken fin" sager han da, gullungen!
likadant i helgen nar jag invigde mina nya stovlar fragar han "vems ar det har?" "mina" "ush,vilka fula!!!!" "nej jag skojade bara, dom var jatte fina"
Eller som en gang han satt i mitt kna och ritade och luktade pa mitt har och sager "Vad gott det luktar".


ser ni vilket charmtroll han ar, och vilken hjartekrossare han kommer bli....tjejerna gor nog bast i att passa sig

Silicon Valley

Maja & jag hade en liten observation igar pa gymmet medans vi satt och vantade pa smaknoddarna som spelade fotboll. Pa ca 1 timmes vantetid sa passerade det sakert ett 20 tal damer/kvinnor/tjejer med silikontuttar stora som vattenmeloner! Vad ar det med dessa?? Hela tiden,overallt sa lagger man marke till att ovanstaende folk forstorar brosten. Och det ar inte nagra mindre fyllningar som gors, OH NO! It's america baby, the moore the merrier som det heter.
Undrar om det blivit lite som en fixide for att nan gjort det och sen kan man inte vara samre...

hursom, nu ska jag hoppa i sang, annu en natt for den stackars kallarflickan i ett iskallt rum, men det ar lite coozy att dra tacker over huvudet och inte behova svettas som ake nar jag ska ga och lagga mig. Igar natt pep min termometer kl 3 for att den varnade for frost, det borjar bli kallt i Duluth gott folk!

Natti Natti

har jag en skruv los?

igar var det lordag, det blev lite jobb, en promenad i solen med Majsan och en ensam lordagkvall i soffan med lite popcorn & en film. min kara van emsan slog aven en signal och uppdaterade mig om livet utanfor amerika. underbart att fa prata lite med henne igen & for ett ogonblick ar hon iaf pa samma kontinent som mig,synd bara att nagot besok inte kommer hinnas med.

Imorse vaknade jag som vanligt med tuppen vid 7,45, pigg som en larka, bestamde mig for att hoppa upp och ata lite frukost & sen bege mig med Linnea till gymmet. Haller jag pa att bli helt rubbad eller vad? Vad ar det for fel nar man gar till gymmet en sondagsmorgon halv 9? har jag inget liv? hursom,imorse nar jag vaknade var det bara 4 grader, buuurr!!! man borjar ju kanna att hosten ar pa vag och luften ar kyligare, bra tycker jag som da kan anvanda bade mina nya stovlar & koftor.
efter gymmet tog jag med mig majsan pa en liten shoppingtur, ojojoj vad mitt nya visakort fick jobba... ajajaj nar jag kollar mitt kontoutdrag snart,inte bra. maste nog tygla mig lite snart. det blev iaf en hel del pasar med hem, bl.a den lilla svarta som jag lange spanat pa & som satt som en smack, nu maste bara ett lagligt tillfalle komma sa jag kan anvanda den.

Nu ska jag aterigen dra pa mig gymmstassen & bege mig ner till lifetime for ett hart pass sahar pa sondagskvallen, avslutas med bad i hottuben & bastu, underbart! men seriost, sen nar har soffpotatisen borjat gilla att ga till gymmet, t.o.m 2ggr/dag?????


skrattar mig harmynt!

det finns ett uttryck som maja tycker ar valdigt roligt och hon skrattar sig verkligen harmynt nar jag yppar dessa ord.
som idag pa bion till exempel,eller hemma hos froken Gatu i hennes soffa nar vi bada lag dubbelvikta av skratt.
 Maja som ar min standiga men aven trogna fredagsdejt varje vecka tog med mig pa bio idag,The secret of Bees, nagon i den biosalongen grat krokodiltarar och den nagon var ju jag. En helt underbar film som man borde se. Maja min kara van satt dar bredvid i biomorkret och holl min hand nar det forsade ner tarar langs min kind och som klappade mig lugnande pa armen nar jag holl pa att svamma over.

veckan har gatt fort for ovrigt, inget speciellt har hant. H tjatar om att han vill ha en hockeytroja med namn & nummer pa, men tro inte att den lilla illbattingen nojer sig med en troja for samma lag pappa spelar i, nehejda, han ska minsann ha en Boston troja,lite komiskt faktiskt. H ar for ovrigt pa ett jakla humor,ingenting passar, allt ar fel, han ska inte ata nagonting, vad gor man med sana ungar??? Jag har ju for fasiken inga supekrafter och kan trolla, aven om jag onskar det ibland....

nu ska jag skratta mig harmynt till somns : )
All my love

skitnodiga amerikaner

ibland kan jag ju bli himla trott pa manniskor. idag satt jag och begrundade lite folk nar jag vantade pa V's thumbling och insag att just amerikaner kan bete sig sa skitnodigt. alltsa, dom har ett beteende som gar ut pa att ursakta sig for minsta mojliga incident, "excuse me" "sorry" typ for att dom rakar sta ivagen med kundvagnen eller raka snudda till en vad som helst.
sen finns det ju samtidigt dessa amerikaner som ar den totala motsatsen och deras liv gar ut pa att synas & horas mesta mojliga. dem vralar, skriker, tar plats & ska visa upp sig varstans man befinner sig...
detta land sager jag bara, ibland blir jag inte riktigt klok....

katarina

jakten pa halloween utstyrseln ar avslutad. Maja och jag gjorde vara final decissions idag och valde med omsorg outfits, detta kommer bli saaa snyggt! annu ar dessa utstyrslar hemliga. vi kande att nar vi anda ar i detta hypade land sa maste vi faktiskt hanga pa denna tradition med halloween, vem gillar inte att spoka ut sig lite och vara lite crazy for en kvall eller 2?

tiden gar sa fort,det ar onsdag kvall, snart laggdax, sen torsdag, vilket innebar att helgen nastan borjat redan. det ar sa harligt! sommaren ar tillbaka i duluth, 25 grader idag och det ar mitten av oktober, underbart. aven om jag har en liten langtan efter att fa krypa upp i en soffa under en filt med lite tanda ljus och mysa. men jag klagar inte,det ar inte varje ar man kan ga i shorts & t-shirt sahar sent.

pratade med min underbara vannina katarina idag, du ar saknad!

sondagsmiddag

Igar anlande dorran till duluth, med sig hade hon ett stort lass med godsaker och uppmuntran fran mamsen&pasen,you are the best!
det blev middag ihop med dorran och boysen som varit har i trakterna under helgen. efter en trevlig middag beslot vi ungdomar oss for att bowla, kul var det! Gatu var en riktig stjarna, men vad annat kan man gora i rattvik an att trana bowling?



lordagen i bilder

en bild sager mer an tusen ord...




jakten pa den ultimata halloweendrakten

maja&jag gav oss ut pa jakt efter halloweenkostymer haromdagen. tidigare har vi dirvit lite med barnen att vi ska vara ketchup&senap, men nar vi nu fatt nys om ett stort halloween partaj sa kanns det inte sa himla fancy att komma dit utkladd till detta. sa haromdagen rullade vi upp i varldens bilko till georg of mallia (a.k.a mall of georgia) for att hitta den ultimata outfiten. efter oraknerliga diskussioner om vad som passar eller inte sa bestmade jag mig till slut efter lite hetsande fran majas sida, men nar vi saklart gar fram med varat nummer sa visar det sig at drakten ar sluuuuut. det var ju den lyckan! nu maste vi aterigen ut och leta eftersom maja fick kalla fotter och inte ville kopa sin drakt utan att jag kopte nagon....

igar vart det jobb hela langa dagen. fick lite ledig nagra timmar mitt pa dagen sa jag hann ut och springa och ta en snabbvanda ner  till mallet,ingen storre shopping lycka...
killarna och jag spenderade eftermiddagen med att baka appelpaj, resultatet blev bra men killarna tyckte det var roligare att baka an att ata. V hade sin bastis W har sa de skotte sig sjalva mestadels. Till middag blev det pizza och sen lite mys i soffan.
Idag blir det Scandinavian Festival med hela tycon familjen, sen ikvall blir det en efterlnagtad utgang, men eftersom jag tagit mitt fornuft till fanaga sa kommer jag vara chauffor!


det ar sa lite som behovs

ett litet mail, ett kort samtal, ett brev eller vykort. det ar sa lite som behovs for att veta att nan fortfarande tanker pa mig och att jag inte ar helt bortglomd. det ar en san liten tanke, men det gor sa himla mycket!
farmor,underbara flitiga brevskrivare, varje litet brev jag far forsoka tyda i flera minuter gor mig sa lycklig, lycklig att veta att jag trots mina 21 ar fortfarande ar ditt lilla hjarta.

dom har sotnosarna livade upp min trakiga mandag, att fa hora marielles 1000 fragor och niclas underbara skanska varmde. Ni ar saknade!


det regnar!

yes,antligen! det regnar riktigt ordentligt och det ar forsta gangen sen jag kom hit! vaknade imorse av att regnet slog mot rutan, det ar ju faktiskt riktigt mysigt. Nu slipper vi vara ute och jag kan antligen ga runt i min tjocka kofta och bara mysa utan att svettas ihjal!

en dag som alla andra

inget nytt har hant, jag gar upp pa morgonen, ater frukost, sen har jag 2 alternativ, alt1, tar mig sjalv i kragen och aker till gymmet om jag har en ledig morgon, alt 2, fixar i ordning killarna, ser till att bli klara i tid for att aka till skolan, och efter att ha droppat dom i skolan aker jag till gymmet.
Efter lite tid pa gymmet aker jag hem,dushar,ater lunch och kollar laget med folket dar hemma. Sen blir det mera barn pa e.m, forsoka liva upp fantasin med nagot roligt att gora med kidsen, och sen blir det mellis, sen middag och sen bad. Sa ser mina dagar ut, inget spannande som hander direkt.Nog for att det ar mer spannande,roligt och battre att vara har an hemma, men oavsett var man an befinner sig sa kommer man ju in i denna vardag. 6 veckor har gatt sen jag akte hemifranoch visst fan kanns det som en lang tid,men samtidigt inte...

Jag saknar er dar hemma
.

Sondag

Ibland riktigt hatar jag sondagar, ibland ar det helt underbart med en ledig sondag. Som idag t.ex. Imorse nar jag vaknade kande jag for att avreagera mig lite pa gymmet, sa Majsan min trogna foljeslagare (nu aven kallade Humle&Dumle) hangde pa. Majsan hade riktigt krut i benen och sprang pa ny rekord tid imorse, jag ocksa,men 2 ynka sekunder efter...Efter ett riktigt hart pass beslot vi oss for att vi var varda lite nya traningsklader, sa in pa Nike och fixa en ny tranings outfit. Majsan och jag hade aven varan 'invagning" idag, utvagningen gors innan vara respektive NY resor om ca 3 mander. Vi kan ju inte se ut som 2 posmunkar nar vi moter the men in our lives.
Nar jag kom hem  var det bara att dra pa sig skridskostassen och packa in familjen Taicon i bilen och aka till rinken. En riktig mysig sondags eftermiddag blev det med hela familjen.
For att utoka varan motion idag drog jag pa mina nya shorts och motte upp Maja for 1 timmes promenad i solen. En underbar "hostdag", med ca 25 grader runt halv 5,inget att klaga pa. Kanns dock konstigt att vi ar inne i oktober och fortfarande kan ga runt och glassa i shorts&t-shirt och svettas. Ibland kan jag nastan onska att det snart blir kallt sa jag kan krypa in i en mysig kofta, en varm choklad och tanda ljus och mysa. Men man ska inte klaga,sommar in i november tackar man ju inte nej till!

ny vecka imorgon igen,tiden bara springer ivag. nu blir det sangen sa jag far min skonhetssomn.
all my love!


isprinsessan...

Vad tror ni, man kanske skulle ateruppliva den gamla avdankade konstakerskan inom mig?????


dagen i bilder

H&M gick los med min kamera imorse, vilket resulterade i dessa finfina bilder;


mitt nya intresse ; racing....

fredagens planer var att ta med sig H&M till en racingbana ca 30 min harifran dar det denna helg var nagon slags tavling. Sa fort vi hade packat in oss alla i bilen och fatt med oss allting och kommit utanfor gaten borjade de sma gnalla,nar ar vi framma,hur langt ska vi aka, bla bla bla.... H som tjatat om det har laaaange var varst,och inte det blev det battre av att hans mag&halsont lades till. Val pa plats satt de sma liven som 2 fagelhalkar och tittade fortjut pa bilarna som svischade forbi. Och nog tyckte A&jag att det var en mer an godkand utflykt. Nasta helg ar det motorcykel race pa samma bana sa A&jag har som plan att bli riktiga motormanniskor och packa bilen full med talt,stolar,grill etc, or nooot!
Nar vi kom hem hade H & jag lite fredagsmys,eftersom han varit lite krasslig fick han inte folja med till Ms fredagsdejt. Vi borjade kolla lite pa racing pa TV och jag forsokte fa ungen att vila eftersom jag sjalv var troooott, det hela slutade med att jag somandei soffan och H lekte sjalv...Nar jag vaknat till spelade vi lite Dora Bingo utan storre vinster.

Gick ner till mig for en valfortjant lugn fredagseftermiddag. efter en stund dundrar V& hennes kara van W in. Dar var det slut pa min lugn och ro. Flickorna, 9&10 ar var vaaaldigt intresserade av att kolla pa Sex and the city, men efter att jag klart och bestamt sagt nej och forklarat att det inte ar nagonting for smatjejer att kolla pa springer tjejerna upp till Vs rum, jag gor mig fardig for att ga upp till Linnea och aka ivag och ata varan sedvanliga fredagsmiddag. Pa vagen dit springer V&W ikapp mig, uppsminkade med varsinn skylt " We are ready to watch Sex and the city". Vad ska man gora?? Jag forsokte aterigen forklara att dom ar alldeles for sma for den serien och att det inte finns nagot intresseant for dom.

Da propsar dom pa att dom har kollat pa Mean Girls, vilket ar en film langt langt ifran SATC.

Till slut blev jag av med de sma damerna och Linnea & jag (bada med blodsockernivan langt under den tillatna) plockade upp Majsan. Vi begav oss ut pa en liten korning for att hitta en resturang for fredagsmiddagen. Som vanligt ar jag den standiga kartlasaren/GPSen, vad skulle dessa 2 dalkullor gora utan mitt lokalsinne?????

Val pa plats angrar vi inte den lite langa resan,det visar sig att maten ar delicious och Majsen och jag avnjuter varsitt glas vitt vin,mhmhmhm!!!

Efter middagen beger vi oss till Jillians, spelhall o.s.v. tankte att vi kanske skulle bowla, men ack sa fel vi hade om detta stalle,kande inte riktigt att vi passade in dar, sa vi begav oss snabbt hem i stallet.

Nu blir det sangen,imorgon blir det lite jobb igen,bio med Majsan & vara smatjejer, sen kanske en redig fest pa det,den som lever far se....




ett dodsfall i familjen.

mina rara barn har varsitt husdjur,eller hade skulle man kunna saga. Harommorgonen upptackte A&jag att det luktade pyton dar de sma liven bor, det visade sig att Ms krabba valt att saga tack&goodbye. Tack och lov tog han inte detta besked jatte hart, vilket hans 1 min aldre bror skulle ha gjort, da hade det varit sorgeband pa. Sa igar tog vi oss till krabbaffaren sa M fick valja ut en ny krabba. Allting har gatt fint med den det forsta dygnet. Dock ar vi lite osakra pa om den fortfarande ar vid liv efter att A tappade den i golvet idag, de senaste timmarna har han inte gjort sarskilt mkt ljud&vasen ifran sig....Det visar sig imorgon om det maste bli en till tur till krabbaffaren.

veckan har gatt fort fram som vanligt, inget utover det vanliga. Traning,lek,starbucks och lite planering infor framtida besok. 
Ns jobb borjar dra igang sa det blir lite mer jobb for min del, men inte mig emot. Imorgon ska A&jag ta med oss killarna pa en stor racetavling, H ar namligen helt sald pa racerbilar. M daremot liknar mer min bror som liten, det ar gravmaskiner,dumpers,angvalt,bobcats o.s.v. o.s.v...Det ar markligt egentligen hur 2 tvillingar kan vara sa helt olika,men anda sa lika. M ater som en hast, han alskar allt vad mat heter och ar en riktig finsmakare med fetaost,pesto och andra vuxengrejer, H ater daremot inte mkt,det han helst stoppar i sig ar typiska barnratter,makaroner,korv,kottbullar. M har latt for sig i sport medans H ar en riktig liten kampe och kampar pa anda in i kaklet...


Tekniktrollet inom mig har fatt ga pa hogvarv denna vecka, jag har finally lyckats ladda ner musik och flytta over det till itunes, det lilla problemet kom bara nar jag skulle fa liv i min gamla iPod fran stenaldern och lagga in ny musik som jag skulle kunna svettas till pa gymmet. eftersom notterna pa Apple ar sa forbannat snala och N redan har registrerat sin ipod pa den har datorn sa kan ju inte jag fa in min ipod.....gaaaah!!!! sa jag far fortsatta lyssna pa gamla hits fran 1990 talet....

Nu blir det Buckan med Majsan, eftersom vi inte pratats vid pa sisadar 5 timmar borjar det bli dags for det nu.



You will always be in my heart ladies, you're the best!


RSS 2.0